Pistä sininen sana yllä

     Napsauta oikeaa yläkulmaa valitaksesi”Aseta tähti”Hyvä teksti hyvä!

Tämän työntää Xingzhilong psykologisesti13. päiväArtikkelitartikla


Jos haluat puhua ”tieteestä” huolellisesti kaikkien kanssa, ensinnäkin tutkin oman psykologian rakentamisen luontaisia ​​tarpeita- ”Dragon Psychology”.

Koska lohikäärmeen psykologia löydettiin ja lajiteltiin kiinalaisten klassisten klassikoiden ja kulttuuristen ajatusten perusteella, ja muinainen kiinalainen kulttuuri oli muinaisten Kiinan sukupolvien viisaita.Ja länsimainen psykologia kutsutaan ”tieteelliseen psykologiaan”, niin monet ihmiset kysyivät: ”Opettaja Gao, onko Dragon Psychology Scientific?” ”Joten jokaisella on tieteellinen käsitys termistä” tiede ”.”Science” -nimike syntyy luonnollisesti.

5500 Light -vuoden kissan palmujen sumute, jonka tutkijat ovat julkaissut (johdetaan Internetistä)

Toiseksi, tästä aiheesta puhumisessa on tärkeä myynninedistämistekijä, joka on niin kutsuttu ”Popular Science” -video, nimeltään ”What Is Science”, leviää verkossa.

Tämä video on luento professori Zhang Shuangnan, Kiinan tiedeakatemian korkean energian fysiikan instituutin tutkija, Kiinan tiedeakatemian hiukkasvarusteiden avainlaboratorion johtaja.Tämän puheen tausta on professori Zhangin ja professori Sun Xiaochunin keskustelu siitä, ovatko Yin ja Yang viisi elementtiä ”.

Monet ihmiset ovat kuulleet professori Zhangin ”suosion” suosion jälkeen ja huomanneet yhtäkkiä, että ”tieteeseen” kuuluu liian vähän asioita, ja on liian paljon tietoa, joka ei kuulu ”tieteeseen”, ja monet, jotka tekevät Ei kuulu ”tieteeseen”.Tämä täysin heikentää menneisyyttämme ”tieteestä”, niin monien ihmisten ymmärrys tieteestä on vielä hämmentyneempi!

Itse asiassa professori Zhang Shuangnan vähensi huomattavasti termin ”tieteen” merkitystä ja laajennusta ja nosti erityisiä menetelmiä tutkia joitain erityisiä tieteenaloja ”tieteellisiin standardeihin” ja karkotti sitten tämän menetelmän kannalta sopivat tieteet. ”Tieteen” laajuus.Tällainen ajattelu ja käytännöt esittelivät ”tieteen” pieneen ympyrään, joka on poikennut valtavirrasta ja siirtynyt äärimmäisyyteen.

Siksi se on kattavasti ja systemaattisesti esitellään, kuinka termi ”tiede” tulee, selittäen, mihin se viittaa siihen, mitkä muutokset sen konnotaatiossa ja laajennuksessa historiallisessa kehitysprosessissa, ja eri ihmiset sanovat, että ”tiede” ilmaisee mitä se tarkoittaa, että se tarkoittaa Tee enemmän ihmisiä ymmärtämään ”tiede” ”tieteen” näkökulmasta.Joten jaoin ”tieteen” tietoa, jonka olin juuri kohtaamassa opiskelijoita. Toivon, ”.

Desquent Riboosi, DNA -molekyylit, DNA -näytteet, deoksyukleoosi (johdettu verkosta)

Termi ”tiede” on tietysti kiinalainen sanasto.juurtuaPekingin yliopiston filosofian laitoksen professorin tutkimuksen mukaan,Kiinalaisessa tekstikirjassa termi ”tiede” ilmestyi ensin artikkelissa ”Bailang Middle Epis”.Modern Science House on Baiin varastoosasto”Eteläisen laulun ajattelija ja kirjailija Chen Liang mainittiin myös artikkelissa” Gao Chu -setän esi -isien osasto ”:” Itsetiede on suosittu, ja tutkijat ovat usein loukussa päiväpäivänä, ja jopa vanha Kuolema joko tai ei.”Näiden kahden paikan” tiede ”viittaa” keisarillisiin tutkimuksiin. ”

”Sanoista puhumisen” tulkinnan mukaan aihe on merkityksen sana.Siksi termillä ”tiede” tarkoittaa ”oppimisen mittaamista”.Muinaisina aikoina ja Qi: n testiä kutsuttiin ”keisarilliseksi tutkimuksiksi”, mikä osoittaa, että muinaiset kiinalaiset uskoivat, että keisarilliset tutkimukset olivat tapa mitata osallistujien tietämyksen taso.

Ennen ja Japanissa sijaitsevaa Meijin kunnostamista ja sen jälkeen japanilaiset tutkijat käänsivät englanninkielisen sanaston ”tiede” termillä ”tiede”;Japanilaisen shogunaatin lopussa Meiji -ajanjaksoon käytettiin ”tiedettä” viittaamaan erikoistuneeseen ”yksilölliseen tieteeseen”, ja jotkut viittasivat niihin ”tieteisiin”.

Täällä lisätään, että nykyaikana ihmiset tietävät luonnon saaman tiedon, joko abstraktin spekulaation kautta tai kokemuksen tarkkailutietojen avulla, kaikki sisältyvät ”luonnollisuusfilosofian” luokkaan.Myöhemmin erilaisten tutkimusmenetelmien vuoksi luonnontiede erotettiin vähitellen luonnonfilosofiasta muodostaen itsenäisen kurin.Siksi tutkimusmenetelmät ovat todellakin tärkein tekijä kurinalaisuuden erottamisessa.

Professori Zhou Chengin tutkimuksen mukaan henkilö, joka käytti Kiinassa ”tiedettä” ensin ”tiedettä” Kiinassa, hänen henkilökohtaisen näkemyksensä mukaan Wang Guowei; Youwei.Termin ”tieteen” suosio Kiinassa ei ole henkilön luotto, eikä se yhtäkkiä ilmestynyt tietyllä hetkellä, vaan lukemattomien ihmisten leviäminen pitkän ajan kuluttua, se on seurausta prosessien kertymisen kertymisestä.Voidaan sanoa, että sanan ”tiede” useimpien kiinalaisten mielessä on johdettu ”uuden kulttuuriliikkeen” laajasta julkisuudesta viime vuosisadan alussa.Joten kuinka Chen Duxiu ymmärtää ”tiede” uuden kulttuuriliikkeen aloittajana?

Vuonna 1920 Chen Duxiu kirjoitti artikkelissa ”Mikä on uusi kulttuuriliike? , uskonto, moraali, kirjallisuus, taide, musiikki jne. ”” Ensimmäinen lääketieteen resepti on ”tiede”.

Chen Duxiu uskoo: ”Tieteellä on laaja merkitys: kaventaminen viittaa luonnontieteisiin, ja laaja merkitys viittaa yhteiskuntatieteisiin. Yhteiskuntatiede on menetelmä luonnontieteiden opiskeluun, jota käytetään kaikissa yhteiskunnallisissa ja henkilöstötiedoissa, kuten sosiologia, kuten sosiologia, Etiikka, historia, laillinen tiede, taloustiede jne. Kaikki ne, jotka käyttävät luonnontieteellisiä menetelmiä, ovat tiedettä;Voidaan nähdä, että tiede, jonka Chen Duxiu uskoo olevan itse asiassa menetelmä luonnontieteiden tutkimiseksi.

Toukokuussa 1977 perustettiin Kiinan yhteiskuntatieteiden akatemia

Mao Zedong sanoi ”Kiinan kommunistisen puolueen kansalliskongressin puheessa”: ”Ihmisten on analysoitava ja tutkittava ilmiöitä asioiden luonteen ymmärtämiseksi, joten he tarvitsevat tiedettä.”

Kuuluisa runoilija ja kirjailija Liulla oli tällainen lause ”Auringon kotikaupungissa”: ”Tämä traaginen tilanne ei ole se, mitä voin muuttaa yksin. Perusongelma on johtaa koulutusta ja saada ihmiset hyväksymään tieteen.”

Näiden kahden paikan ”tiede” viittaa divisioonan tietojärjestelmään, joka heijastaa objektiivisia lakeja, jotka heijastavat luontoa, yhteiskuntaa, ajattelua.

”Ci Hai” vuoden 1979 painos selitti sanan ”tiede”: ”Tiede on tietojärjestelmä luonnosta, yhteiskunnasta ja ajattelusta. Kokemuksen kiteytyminen” ”

Joten miten muut maailman maat ymmärtävät ”tieteen”?

Vuonna 1888 Darwin määritteli myös tieteen: ”Tieteen tarkoituksena on selvittää tosiasiat, löytää lait ja tehdä johtopäätöksiä.”Darwinin määritelmä huomautti tieteen konnotaatiosta, toisin sanoen tosiasioista ja laeista.

Tieteen on löydettävä ihmisten tuntemattomat tosiasiat ja tämän perusteella, etsittävä totuutta tosiasioilta, eikä puhtaan ajattelun, joka on todellisuuden ulkopuolella.Lain suhteen se viittaa väistämättömään yhteyteen objektiivisten asioiden olemuksen välillä.Siksi tiede perustuu käytännön perustaan ​​käytännön tarkastuksen ja tiukan loogisen demonstraation ja eri asioiden tietojärjestelmän ja maailmanliikelakien tietojärjestelmän jälkeen.

Ranskan ”Encyclopedia”: ”Tiede eroaa ensisijaisesti terveestä järkemisestä, tiede luokitellaan ja tiede luokitellaan etsimään lakeja. Lisäksi tiede paljastaa lakien hallitsevien asioiden hallitsemislakeja.”

Entinen Neuvostoliiton ”Suuri tietosanakirja”: Tiede on ihmisen toiminnan luokka.

”Johdanto nykyaikaiseen tieteeseen ja tekniikkaan”: ”Voidaan yksinkertaisesti sanoa, että tiede on systemaattinen tieto, joka heijastaa objektiivisten asioiden luontaista säännöllisyyttä.”

Opettaja Feng Xinghui ”Mene Dragon Psychology” -puhevideokuvaukseen

Yllä olevien tietojen perusteella löydämme:

Tieteen avainsanoja ovat: tosiasiat, yhteenveto, lakit, järjestelmät, tiedot, organisaatio tai johtopäätökset, jotka eroavat terveestä järistä.Toisin sanoen maailman valtavirran ymmärrys on, että tiede on systemaattinen tieto tai akateeminen tieto terveestä järistä, tiedosta tai tiedosta, joka paljastaa asioiden luontaisen ja säännöllisyyden eikä määrittele tiukasti tieteellisiä tutkimusmenetelmiä.

Itse asiassa, vaikka erilaiset tutkimusmenetelmät ovat vaikuttaneet luonnontieteen erottamiseen luonnonfilosofiasta, tieteen kehitys tähän päivään on ylittänyt alkuperäisen ”kurinalaisuuden” luokan, ja se on muodostanut vesistöalueen kaiken tiedon laajassa merkityksessä .Nyt maailman valtavirran ymmärrys on tiede, onTietämättömyysYhtä hyvin kuinTaikausko, anti -inhimillinen, anti -kiinnityssuhteellisen,Terve järki oneri.niinYmpäri maailmaaEdistä tiedettä, vastusta tietämättömyyttä, taikauskoa, vastustavat kultteja, vastustavat ihmisen vastaisia ​​ja anti -sivilisaatiosanoja ja tekojaOlemus

Siksi riippumatta siitä, onko tutkimusmenetelmä erotettu ”tieteen” standardi, se on akateemisten palautusten esi -isä.Se on historian taustaSe on nykyään tieteen valtavirran ymmärryksen kieltäminen.

Voidaan myös nähdä, että tieto tai oppiminen on karkeastiSe voidaan jakaa kolmeen tyyppiin, yksi on laki tai johtopäätös, joka varmistetaan käytännössä.Tietoinen tai kokemus Yhteenveto on tiede;Yksi on terve järkiPerustiedot;Siellä on myös niin kutsuttu järjestelmätieto, joka ei kestä käytännöllisiä tarkastuksia tai ei voi läpäistä harjoittelukoetta. Todellinen erottelu Rinnakkainen tyhjä teoria on epätieteellinen tai pseudo -tiede.

Otetaan esimerkiksi elämäkokemus.Kuten sanonta kuuluu: ”Älä kuuntele vanhan miehen sanoja, kärsit edessäsi. Ympäristö, joten siitä ei voi koskaan tulla tiedettä.Jos oppitunnit ja oppitunnit ovat epätieteellisiä, edes professori Zhang ei edes ole samaa mieltä professori Zhangin kanssa.Seurauksena on, että tämän kapean määritelmän takia voidaan olla vankka tieto tai oppimispaikka, joka oli ”tieteen” ulkopuolelle, jalansija voi olla ”konsepti, joka väittää:” Ne, jotka eivät ole tieteellisiä ja hyviä, ja ne ja ne ja ne, ja ne ja ne ja ne, ja ne ja ne, ja ne ja ne, ja ne, ja ne ja ne, ja ne ja ne, ja ne ja ne, ja ne ja ne, ja ne ja ne, ja ne ja ne, ja ne ja ne, ja ne ja ne, ja ne ja ne, ja ne ja ne, ja ne ja ne, ja ne ja ne, ja ne ja ne, ja ne ja ne, ja ne ja ne, ja ne ja ne, ja ne ja ne, ja ne ja ne, ja ne ja ne, ja ne ja ne, ja ne ja ne, ja ne ja ne, ja ne ja ne, ja ne ja ne, ja niitä jotka ovat epätieteellisiä, eivät välttämättä ole huonoja. ”

Näemme, että tällä tavalla ongelma on monimutkainen,Niin kutsuttu ”tieteen popularisointi”Sen sijaan ihmisten ymmärrys tieteestä on epämääräistä ja hämmentävämpää; samalla se on myös muuttanut tieteen ammattimaiseksi sanastoksi ammatillisella alalla, ja etäisyys tavallisista ihmisistä on kaukana.Tämä ei selvästikään edistä tieteen popularisointia, eikä se täytä ihmisten tieteen tapoja.

Tähän päivään mennessä kukaan ei kiistä sitä, että käytäntö on ainoa kriteeri totuuden testaamiseksi.Tiede kestää käytännön testejä. Mitä menetelmiä käytetään, niin kauan kuin päätelmät, tietojärjestelmä tai tiede paljastavat olemuksen laki. Systemaattisen järjestelmän, joka heijastaa asioita, tämä on useimpien maiden ja yleisön yksimielisyys ”tiede”.

Otetaan esimerkki muinaisen kiinalaisen kulttuurin ”tao”.Muinaiset kiinalaiset viisaat tiivistävät Taon. pitäisi seurata ”tao”.Siksi Tao on myös tieteen pääominaisuuksien mukainen, joten se on myös tiede.”DAO: n” löytäminen on kuitenkin erilainen kuin länsimaiset laboratorion varmennusmenetelmät.

Tutkimusmenetelmä on erilainen tutkimusobjektin vuoksi, joka on melkein järkevä.Siksi eri tieteenalat omaksuvat ainutlaatuisen menetelmän, joka sopii itse aiheen ominaisuuksiin, mikä on luonnollista.Niin kauan kuin se täyttää tieteellisen tarkoituksen ja tieteen hengen, menetelmä ei ole ainoa, eikä se ole muuttumaton.”Logiikkaa, kvantitatiivista ja empiiristä” on käytettävä samanaikaisesti. On selvää, että se on vain ”tieteellisiä” menetelmiä, kuten matematiikka, fysiikka, kemia, hiukkastiede jne., Mikä ei ole sopiva Kaikki tieteenalat. Siksi tämä ”tiede” -menetelmä on ”kurinalaisuustiede”, joka kuuluu kapean merkityksen ”tieteeseen” ja ”tieteen” tieteen laaja tunne viittaa ”tieteen aiheeseen”.

Termi ”tiede” on jättänyt syvän vaikutelman ja vaikutuksen kiinalaisiin uuden kulttuuriliikkeen jälkeen, joka on parantanut huomattavasti kiinalaisten tieteellistä lukutaitoa.Meidän ei pitäisi leikata ”tieteen” merkitystä niin pienemmäksi, koska aihe on yhä yksityiskohtaisempi. Tämä tuo epäilemättä kognitiivisen kaaoksen tavallisille ihmisille, ja se järjestetään keinotekoisesti suuren määrän tavallisia ihmisiä. Ymmärtäminen ”tiede”, tämä ei ole sivilisaation lain mukaista.

Kuva tulee Internetistä

Itse asiassa historiassa filosofit ja tutkijat yrittävät usein ehdottaa riittävää välttämätöntä määritelmää mitkä ”tiede” ja ”tieteelliset menetelmät” ovat, mutta kiistoja on ollut suurta.

Nykyaikana sen tavoitteena on käyttää tietoa (teoriaa) ja kokeita rationaalisuuden ja objektiivisesti.Yksi Baconin ja Galileon puolustamaan empiirismiin perustuvista kokeista se uskoo, että tiede on järjestelmätietojen tutkiminen maailmasta.Mutta tämä on vain modernin tieteen haara, ei kaikki tieteet.Nykyaikaisessa tieteessä ihmisen ajattelun olemassaoloa koskeva tutkimus sisältyy myös tiedekategoriaan, jota kutsutaan ”ajattelutieteeseen”.

Älkäämme puhumme ulkomailla olevista kiistoista. siitä, ovatko humanistiset tieteet tiedettä.

Näitä riita -aineistoa tarkastelemalla se liittyy läheisesti ”tieteen” käsitteen ymmärtämiseen; on ”aihe”.

Tieteenalojen määritelmä ei ole täysin yhtenäinen, mutta nyt saman johdonmukaisen ydin merkitys on: ”Suhteellisen riippumaton tietojärjestelmä”.Koska siitä on tullut itsenäinen kurinalaisuus, tämän tutkimuksen on oltava tieteen ja tieteen henkeä varten.Kuka voi sanoa, että filosofiaa, taidetta ja uskontoa tutkivat ihmiset eivät käytä tieteellistä ajattelua ja tieteellisiä menetelmiä eivätkä noudata tieteen henkeä tieteen tarkoitukseen?Kuka voi sanoa, että filosofian, taiteen ja uskonnon tutkijat ovat ihmisiä, jotka eivät usko tieteeseen?Tutkimusobjektit ja tutkimusmenetelmät ovat vain erilaisia!Ymmärrä kurinalaisuus ja ymmärrä tieteen konnotaatio ja laajennus.Puhutaan tieteestä uudelleenSe on paljon helpompaa.

Historiallinen kokemus kertoo meille, että se ei ole vain erilaisia ​​tieteenaloja, jopaSamassa ”kurinalaisuudessa” tutkimusmenetelmä voi myös olla erilainen. Esimerkiksi Freudin neuroosipotilaiden ja mielenterveyspotilaiden tutkimus käytti täysin erilaista menetelmää kuin muut lääkärit -psykoanalyysi, ja loi siten modernin psykologian yhden pylvään teorioista.Siksi tiettyjen tutkimusmenetelmien käyttö perustana sen määrittämiselle, onko se tieteellinen, eikä se voi seistä.

Historialliset tosiasiat ovat standardien määritelmä ja vain ”tiede”.Jos joku sanoo, että ”tiede”, jonka hän määrittelee, on tavallinen vastaus, joka ei ole historiallisten ja objektiivisten tosiasioiden mukainen.

Professori Zhang Shuangnan opiskelee tähtitiedettä ja fysiikkaa.Kysymyksestä siitä, onko ”Yin ja Yang viisi elementtiä” tieteellisiä, molemmilla on ilmeisiä eroja.Tämä ei johdu siitä, että ”Yin ja Yang Five Elements” on erotettu tieteen reunasta, vaan koska heillä on erilainen ymmärrys tieteestä.Itse asiassa Yinin ja Yangin viiden elementin takana oleva teoreettinen järjestelmä on täysin erilainen kuin länsimainen luonnontieteellinen järjestelmä.Professori Zhang käytti täysin länsimaisten luonnontieteiden näkökulmaa tutkiakseen Yinin ja Yangin viiden elementin teoriaa ja luokitteli sen tieteen vaihtoehtona ”tieteen” nimessä, mikä on kohtuullista.Mutta jos on tieteellistä jakaa kaikki tieteenalat vain länsimaisten luonnontieteiden standardien avulla, se on selvästi poikennut maailman ”tieteen” valtavirran määritelmästä.

Professori Zhang Shuangnan käyttää standardia ”onko se linjassa kvantitatiivisen, loogisen ja empiirisen” arvioidakseen, onko fysiikka tai hiukkasten taivaallinen fysiikka ”tieteellistä”.Mutta jos tätä standardia käytetään yhteiskuntatieteiden arviointiin, Kiinan yhteiskuntatieteiden akatemia on nimettävä uudelleen, koska se ei ole ”tieteellinen”!Tämä rikkoo tietysti objektiivisia tosiasioita, ja se rikkoo myös tieteen tarkoitusta.

Professori Zhangin standardien mukaan,Ne taidetta, filosofiaa, tutkimuksen uskontoa jne.Ammattilaiset ja professoritMolemmista on tullut ei -tieteellinenYmpyrän ihmisetOllaOlemusJoten humanistisena akatemianaPitkä jaNippu”Yin ja Yang viisi elementtiäSyventäätiede-Professori Sun, pelkäänOn tullut ”ei -tieteellinen työntekijä”Teitkö sinä?

Cass -tutkijakoulu

张 教授 坚持 自己 的 观点 没有 任何 问题 , 但是 ,Ohita tieteenalojen erot ja ota tutkimusmenetelmä ”kvantitatiivisesta, loogisesta ja empiirisestä”.Aseta sitten tämä teoria tieteen nimissä kaikille tieteenaloille, mikä on suuri ongelma.Jotkut dogmat ja vainoharhaisuudet ovat rikkoneet itse professori Zhangin tieteellistä tarkoitusta ja tieteellistä henkeä.Siksi meidän on jahtattava juuria jäljittääksemme alkuperän kohtaamiseksi.

omistaaprofessori ZhangTämä idea on enemmän kuin hän.”Ci Hai” vuoden 1999 painos peukaloi hiljaa periaatteessa ”tieteen” tulkintaa niin, että termi ”tiede” muuttui alkuperäisestä yleisestä merkityksestä kapeaan merkitykseen, koska tämä uusi selitys lisäsi ”käytön käyttöä Käyttö, lause, laki, laki, laki odottavat ”tällaista ominaisuuksia.Tämä on myös edistänyt huomattavaa määrää ihmisten väärinkäsityksiä.

Itse asiassa jopa ne, jotka harjoittavat luonnontieteiden tutkimusta, kuten professori Zhang Shuangnan, eivät ole samaa mieltä professori Zhangin näkökulmasta.Professori Zhangin puheessa kollega kyseenalaisti professori Zhangin näkökulman väittäen, että professori Zhangin näkökulma viittaa ”tieteen” kapeaan tunteeseen.

Puheenvuoroni tänään otsikko on ”Science of Science”.Ensimmäinen ”tiede” on ”tiede”, jonka kaikki yleensä ymmärtävät.Vaikka tosiasiat ovat todellakin, kuten professori Zhang Shuangnan sanoi puheessaan, me ”vain tiedämme, mikä on fysiikkaa, matematiikkaa, kemiaa, olentoja, emmekä koskaan kerro minulle, mikä on tiede”.Ajattele sitä: Miksi emme ole koskaan selittäneet oppikirjoissamme?Koska uusi kulttuuriliike, etenkin vuoden 1949 jälkeen, kiinalaisten ymmärrys termistä ”tiede” on jo järkeä, eikä tervettä järkeä tarvitse selittää.Kiina ei selitä, mitä tiede on oppikirjoissa ala -asteen yliopistoon. Se ei todellakaan ole toimittajan huolimattomuus.Tämä ei todellakaan ole ”tiede”, jonka professori Zhang mainitsi!Professori Zhangin ”Popular Science of Science of Science”, OIKEA”Tiede ”Terve järjen kannalta ei ole epäilystäkäänSe on kaoottinenOlemusToinen ”tiede” viittaa sanaan ”tiede”.

Jokainen koki myös, että tänään puheenvuoroni voidaan sanoa olevan keskustelu professori Zhang Shuangnanin kanssa ”mikä on tiede”.Akateemista kehitystä on edistetty edelliseen ”tieteen” kiistaan.En tietenkään uskalla odottaa puheeni edistävän akateemista kehitystä, mutta toivon vilpittömästi, että puhesisälläni voi edistää ihmisten ymmärrystä ”tieteen” terveestä tunneesta.