Äskettäin äkillisen viruksen takia ”tiede” on myös alkanut tulla usein vierailuihin suuriin hakuluetteloihin. Jokaisesta on tullut herkempiä tieteellisiin liittyviin asioihin, kuten ”rokote”, ”tutkijat”, ”virus”.
Mutta oletko ajatellut, mikä on tiede?Toisin sanoen tiedän kuinka kirjoittaa tiedettä ja miten kirjoittaa, mutta tiedätkö mitä tiede on?
Puhutaan tänään systemaattisesti tieteestä.
1. ”Tieteen” erityinen määritelmä
Puhutaan virallisimmasta tieteellisestä määritelmästä: Tiede on aihe, joka johtuu luonnonilmiöistä ja sosiaalisista ilmiöistä monien kokeellisten empiiristen menetelmien avulla.
Tämä on selitys ”viralliselta”.
Itse asiassa virallinen selitys on jo liian yleinen. Tiede on kehittänyt tiukasti erilaisia ​​tieteen määritelmiä eri genreissä.
Kuuluisa ”Science” -lehden aikakauslehti
Tieteen varhaisin määritelmä tulee Daniel Galilta tiedeyhteisössä.Se kuulostaa hiukan monimutkaiselta, mutta se on tosiasiallisesti teoria, kun se on tiivistänyt tosiasioiden tosiasiat.
Galileon näkökulma on itse asiassa tiede.
Ajat rajoittavat kuitenkin jopa Galileoa, ja sen tieteen määritelmä on edelleen kaksi ongelmaa.Ensinnäkin yksinkertaisten kokeiden tai havaintojen avulla saadut tulokset eivät välttämättä ole oikeita, ja tämä aiheuttaa myös virheitä myöhemmin tiivistelmässä.Toisaalta yksinkertaisesti luotettavan induktioon luottamisen tulos ei ole tiukka, mikä tekee myös johtopäätöksen tai virheen.
Galileo
Yksinkertaisimmassa esimerkissä, jos vain tarkkailet talon tulosta, se on tekemällä kivi ja tiivistää teorian ”Kivet kaikki talot”, tämä on epäilemättä väärin.(Keski -ikäisiä eurooppalaisia ​​taloja käytetään enimmäkseen kiveen, mutta tämä ei sivuuta puisten talojen ja olkikattoisten talojen olemassaoloa)
Tämä voidaan saada myös: rajoitetut tosiasiat eivät välttämättä edusta oikeaa johtopäätöstä.
Puheenvuoron jälkeen ensimmäinen määritelty ”tiede” maailmassa koskee tiedemiehen Thomas Kuhnin ehdottamaa rakennetieteen näkemystä.
Thomas Kuhnin tieteen määritelmä on, että yksi teoria ei edusta tiedettä, ja tiede on teoreettinen rakenne, joka koostuu monista teoreettisista tietoverkoista.Mutta samaan aikaan monien tietoverkon teorioiden on oltava sen ”verkon” piirissä.Ja jos haluat selvittää, kuuluuko sama asia tieteelliseen luokkaan, riippuu siitä, onko sillä tämä ”verkko”.
Itse asiassa tämä ei ole liian vaikea ymmärtää. Teorioihin liittyvä teoria ”Sitä voidaan käyttää myös verkona.Thomas Kuhnin näkemyksestä tiede koostuu erilaisista ”verkkoista”.
Nykyaikaisten ihmisten on helpompaa hyväksyä, että tiede koostuu eri tieteenaloista ja tiedoista.
Ja kolmas tieteellinen teoria on tosiasiallisesti lisäys induktiiviseen tieteelliseen käsitteeseen.
Tätä tieteellistä määritelmää kutsutaan ”pseudo -Pseudo -Pseudo -science Outlook”.
Viimeinen tieteellinen määritelmä on ”Bayesin tiedekonsepti”. Se uskoo, että maailmassa ei koskaan ole absoluuttista totuutta, ja jopa suuri tieteellinen teoria voi kaataa.
Tämän tieteellisen näkemyksen ydin on olemassa, ja se vahvistaa tieteen ja ajan välisen suhteen.Yksinkertaisimmissa sanoissa tieteellisten teorioiden oikeellisuus ja virheet eivät ole absoluuttisia, ja todennäköisyysongelma on myöhemmät sukupolvet.
Tässä tieteellisissä käsitteissä on kuitenkin valtava virhe. Sitten tee johtopäätökset.
Puhumisen jälkeen mainitaan nykyisen tiedeyhteisön neljä suurta näkemystä, ja meidän on myös mainittava tutkijoiden tutkimuksen suuret tieteelliset alot.
Näiden kahden alan lisäksi on tällä hetkellä tutkimusala nimeltä ”muodollinen tiede”.Älä ymmärretä nimen mukaan. Lomakkeen tiede ei ole sama tuote, vaan sen todellinen merkitys on erityinen tutkimussuunta, joka sisältää tietotekniikan, todennäköisyyden ja fysiikan.
Suurin ero muodotieteiden ja luonnollisten humanististen tieteiden välillä on, että se on ”kapeampi”. Verrattuna edellä, muototiede osoitetaan tarkemmin tietylle suuntaan, ei suurelle kentälle.
2. Mitä tiede tarkoittaa ihmisille?
Kaikki huusivat kehittää tiedettä, mutta se todella sanoo, että tieteen erityinen merkitys ihmisyhteiskunnalle ja harvat ihmiset näyttävät vastaavan heihin.
Itse asiassa tieteen ydinsisältö on edelleen siihen sisältyvä logiikka.
Ihmisten kehityksen näkökulmasta tiede ja teologia on tieteen autiomaassa.
Olipa kyse ”jumala -tekevän ihmisen” teoriasta lännessä tai muinaisen Kreikan ”neljän keittiön teorian” teoriasta, näillä asioilla, jotka vaikuttavat nykyään erittäin naurettavilta, jopa pieniä suhteita tieteeseen, ovat suurta merkitystä ihmisille.
Sivilisaatio haluaa kehittyä, ja selviytyminen on ehdottomasti peruskysymys.Viisi tuhatta vuotta sitten sää yhtäkkiä kuumenee, sademäärä putosi yhtäkkiä taivaalle ja jalkojensa alla oleva maa yhtäkkiä romahti … nämä ongelmat häiritsivät tuolloin ihmisiä.
Olipa kyse teologiasta tai pseudo -tiedosta, se oli tuolloin ihmisen vastausten aihe, ja tämä vain koostui eri sosiaalisten vaiheiden tarpeista.
Nykyaikana tiede on tulevaisuuden kehityksen valtavirta.
Eri aikoina on erilaisia ​​tarpeita, ja ehkä nämä asiat eivät ole ollenkaan ”tieteellisiä”, mutta heidän olemassaolonsa on ehdottomasti tukenut yhteiskuntaa tuolloin.
Toisin kuin ne pseudo -tieteet, jotka ovat epäluotettavia, tiede ei nimenomaisesti kerro meille, mikä on oikein, mutta kertoo meille edistymisen suunnan suhteellisen täydellisessä kehyksessä.Yksi asia tietää, että ilman tätä teoriaa on aina oikea, mutta kehitysprosessin virheitä muutetaan jatkuvasti.
Ja tiede on vaihe, jossa ihmiset muokkaavat jatkuvasti virheitään.
Joka tapauksessa ei ole absoluuttista totuutta ja oikeaa tiedettä, ja tiede edustaa, että neutraalisuus ei ole ehdoton tai huono.
Tieteen lisäksi ihmisillä on edelleen erilaisia ​​tapoja ymmärtää maailmaa.
Raportti/palaute