Xu Guanhua

Kiinan kansantasavallan tiede- ja teknologiaosasto

Tämä artikkeli vie kontekstina Mr. Zhou Guangzhaon yhteistyökumppanien tärkeän hetken ja tarkistaa herran ainutlaatuisen persoonallisuus viehätysvoiman sekä kansallisen tieteen ja tekniikan syyn punoituksen.Mestarin hengen hengen valittamisesta ”kahden pommin ja yhden tähden korkeaan korkeuteen, kansalliseen perustutkimukseen ja Kiinan tiedeakatemian kehitykseen; .Kirjailija ja aviomies uskovat aina, että akateeminen demokratia ja vapausvapaus ovat ainoa tapa vaurauteen ja tieteeseen. Tieteen henki.Kirjailija toivoo myös, että herra Guang Zhaon tieteellisen valon kattavan kokemuksen avulla hän etsii valaistumisen voimaa kotimaassani tieteellisten ja teknologisten yritysten kehittämiselle.

15. marraskuuta 2011 tämä on unohtumaton päivä.Pekingin konferenssikeskuksessa ”973 -ohjelman” asiantuntijakonsulttiryhmän kokouksessa Zhou Guangzhao piti yhteenvetopuheen ”973 -suunnitelmasta”.Heti kun puhe päättyi, aviomieheni vilkkui yhtäkkiä ja pyörtyi vieressäni.Vaikka hänet vietiin sairaalaan ajoissa, kolmen suuren verenvuodon ja 2 suuren operaation jälkeen hän ei enää pystynyt toipua, eikä hän voinut enää palata rakkautensa tieteelliseen syyyn ja kamppailee koko eliniän ajan.Aina kun ajattelen tätä kohtausta, tunnen aina olevani tunne sydämessäni, enkä voi olla rauhallinen pitkään.Herra Guang Zhao omisti hänet kotimaalleen ja tieteelle koko elämänsä ajan ja antoi suuren panoksen kotimaani tieteellisen syyn voimakkaaseen kehitykseen.

Tänään haluaisin onnitella herra syntymäpäivää 95. syntymäpäivänä. Olen erittäin tärkeä ja merkityksellinen tieteelliselle ajattelulleni ja tieteelliselle hengelleni.Tammikuussa 2019, kun herra Yu Min lähti meistä, 23 tutkijaa, jotka saivat ”kaksi osastoa ja yksi tähti” -mitali vuonna 1999, vain Wang Xiji, Sun Jiadong ja Zhou Guangzhao olivat tällä hetkellä terveitä.Vanhemmalla tutkijoiden sukupolvella on liian monia arvokkaita ideoita ja kokemuksia vakavan yhteenvetomme ja hienostumisen arvoisia.Mielestäni paras muisto on perintö, ja paras mukavuus on edistykselle. Vain puolueen keskuskomitean johdolla korkeimman johdon pääsihteerin kanssa, me peritämme paremmin heidän tieteellisen henkensä ja tieteelliset ajatuksensa. Muisto voi edistää parempia läpimurtoja ja parempaa kehitystä kotimaani tieteellisissä yrityksissä.

Mieheni ja minä olemme tunteneet toisensa yli 30 vuotta.(Kuvio 1)OlemusMieheni on vuosien varrella antanut minulle paljon apua työssä ja tutkijoissa.Hänen aviomiehensä on ollut sairas lähes 13 vuotta.Herrasmiehen akateeminen henki, jäykkä tutkija, tiukka akateeminen tyyli ja elämän rauhallinen asenne inspiroivat minua aina hiljaa, mikä hyötyi minusta paljon.Tänään, otan tämän tilaisuuden, haluan käyttää 7 pistettä ilmaistakseni ymmärrykseni mieheni tieteellisestä hengestä ja tieteellisistä ajatuksista ja tunteistani mieheni suhteen.

Kuvio 1 puolesta Herra Zhou Guangzhao tekijän talossa.

1

Herra Guangzhaon henki on perustanut muistomerkin Timesille


Vuodesta 1840 lähtien Kiinasta on tullut puolikoloniaalinen ja puoliksi feudal -yhteiskunta.Oopiumsotasta uuden Kiinan perustamiseen vuonna 1949 Kiina kärsi yli 470 ulkomaista aggressiota;Toimitus tehdä Kiinasta vahvan maan, jota ei enää loukkaa, on lukemattomien ihmisten ja kunnianhimoisten älymystöjen unelma.”4. toukokuuta” herätetyt ihmiset pitivät ”isänmaallisuutta, etenemistä, demokratiaa ja tiedettä” ja uskoivat, että tiede oli sosiaalisen evoluution tikkaat.Tällaisen aikakauden yhteydessä herra Guang Zhao vietti lapsuutensa ja teini -ikäiset.

Kun uusi Kiina perustettiin vuonna 1949, vanha Kiina jätti vain yli 30 tieteellistä tutkimuslaitosta, eikä maassa ollut enintään 50 000 tieteellistä ja teknologista henkilöstöä.Voidaan sanoa, että uusi Kiina on aloittanut modernin tieteen ja tekniikan.Guang Zhao ryhtyi keväällä 1957 vastauksena puolueen kutsuun ”tieteen” operaatioon ja meni Neuvostoliiton Dubana United -ydintutkimusinstituuttiin osallistumaan hiukkasfysiikan tutkimukseen.Herra Guang Zhao vaalia maan ja tutkimuksensa arvokkaita mahdollisuuksia.Kesäkuussa 1959 Neuvostoliitto repi sopimuksen yksipuolisesti ja kieltäytyi auttamasta kotimaani atomipommeja.Sen jälkeen kun herra Guang Zhaolle ilmoitettiin, hän täytti järkytyksen ja pyysi voimakkaasti palaamaan Kiinaan osallistumaan atomitieteiden tutkimukseen.Hän kirjoitti toisen koneiden ministerin päättäväisyydessä: ”Uudessa Kiinassa koulutettuna tutkijana olen valmis luopumaan omasta teoreettisesta tutkimuksestani monien vuosien ajan ja vaihtamaan työskentelemään maan kiireellisessä tarpeessa. Me aina tulee Seuraa kotimaata! ”

Tällaisen vahvan vakaumuksen mukaan vuonna 1961 herra Guang Zhao palasi kotimaalle. antoi historiallisen panoksen maani ensimmäisen atomipommin ja vetypommin onnistuneeseen kehitykseen.Myöhemmin se edisti ”863” -suunnitelmaa ja ”973” -suunnitelmaa, Kiinan tekniikan akatemian perustamista, Kiinan tiedeakatemian institutionalisointia, Kiinan kansallisen luonnontieteellisen säätiön perustamista, A: n rakentaminen Pekingin positiivinen ja negatiivinen sähköinen törmäyskone, Kiinan korkeamman tiede- ja teknologiakeskuksen perustaminen, edistäen maatalouden tiedettä ja tekniikkaa. Suurimmat työt, kuten ”HuanghuaiHai Battle”, antoi pysyvän panoksen.

Suuri aikakausi on luonut suuren hahmon.Vuosikymmenien ajan, riippumatta siitä, missä asemassa ja työskentelyssä, yksin on ajatellut isänmaa ja ihmisiä.Tänä vuonna on Mr. Guangzhaon 95. syntymäpäivä.

2

”Seitsemän tieteellisen hengen pistettä” on Mr.


Herra Zhou Guangzhaon väsymätön kysyntä ja ajatteleminen tieteellisestä syystä lähes 75 vuoden ajan on antanut hänelle syvemmän käsityksen tieteellisen hengen merkityksestä.1990 -luvulla hän ehdotti, että tieteellinen henki oli perusteellinen materialismin henki, joka tiivistettiin 7 pääpisteeseen(Seuraavaan viitataan ”seitsemäksi tieteellisen hengen pisteeksi”)Olemus


1. Objektiivisuus ja totuuden harjoittaminen ovat tieteellisen hengen ensisijaisia ​​vaatimuksia.

2. Maailman kehitys muuttuu loputtomasti. Siksi tehtävän tunteminen on loputonta, ja tieteellisen hengen vaatimus on jatkuva tiedonta.

3 .. Älä noudata trendiä, ei taikauskoista auktoriteettia, älä pidä vahingossa tapahtuvaa luonnetta väistämättömänä, äläkä pidä osia kokonaisuutena.Ei ole helppoa uskoa, että niin kutsuttu ”uusi löytö”, jota ei ole todistettu ja tiukasti tieteelliset päätelmät tiukalla menetelmällä ja tiukalla tieteellisellä päättelyllä.Tieteellinen skeptisyys on olennainen osa tieteellistä henkeä.

4. 4 .. Erityinen totuus on suhteellisen totuudenmukainen ja voidaan rikki.

5. Äskettäin löydetyn totuuden on sisällettävä alkuperäisen totuuden sisältö.Innovaatio on suoritettava perinnön perusteella. Kaikkien tieteellisten menetelmien objektiivisten lakien ja oikeellisten teorioiden periminen on välttämätön osa tieteellisen innovaation henkeä.

6. Tiede on organisoitu ryhmätoiminta yhteiskunnassa.Siksi joukkuehenki, demokraattinen tyyli ja sadat kilpailut ovat osa tieteellistä henkeä.

7. Tieteen ei tarvitse vain ymmärtää maailman objektiivisia lakeja, vaan myös osallistua sosiaalisiin muutoksiin ja edistää sosiaalista kehitystä.Tämä on myös tieteellisen hengen vaatimus kehittyä rationaalisesta ymmärryksestä muutoskäytäntöön.


”Seitsemän tieteellisen hengen pistettä” on herra Guangzhaon tieteellisen tutkimuksen viisauden kiteytyminen hänen elämässään, ja se on myös hänen tieteellisen käytännönsä perustiedot elämässään.Hän käytti ”totuuden etsimistä” ja ”vain”, toisin sanoen ”totuuden etsimistä ja totuuden etsimistä tosiasioilta” tieteellisen hengen kaksi perustavanlaatuisimpana puolena.Hänen ja kollegoilleen Neuvostoliiton varautuneiden tietojen tietovirheen laskemiseksi ”enimmäistyöllä”, joka päättyy useita kuukausia akateemista kiistaa ja sitten tapaa luopua ”valaistuksesta” vetypommin periaatteen tutkimisessa, hän, hän heijastaa sitä, että hän ei ole.

Kiinan tiedeakatemian työn aikana herra Guang Zhao käytti strategisten tutkijoiden systemaattista ajattelua korostaakseen, että hänen olisi oltava kansallisessa tilanteessa löytää ja suunnitella Kiinan tiedeakatemia.Hän uskoo, että Kiinan tiedeakatemian kehityksen ajatteleminen yleisen tilanteen ja taloudellisen ja sosiaalisen kehityksen tarpeista, se on sosiaalisen kehityksen vastainen eikä sillä ole toivoa.Tämän perusteella hän ehdotti tieteen ja tekniikan kehityksen ”kaksi voiman teoriaa”:

1. Ottaen tutkijoiden vapaan tutkimuksen liikkeellepanevana voimana, päätavoitteena on tutkia eri aineiden peruslakeja ja niiden liikkeitä luonnossa, ymmärtää luonnon ja ihmisyhteiskunnan vuorovaikutus ;;

2. Kansallinen tahto ja sosiaalinen kysyntä päälähtöisyytenä päätavoite on kehittää taloutta ja edistää teknistä kehitystä markkinoiden kysynnän ja palautteen avulla.


Herra Guangzhao vaatii aina Kiinan tiedeakatemian uudistamista sopeutumalla ajan tilanteeseen.1980 -luvulla hän ehdotti ”avoimuuden, virtauksen, kilpailun ja unionin” ja ”yhden talon, kaksi järjestelmää”, hallintamalli ja hallintajärjestelmä.Vuonna 1996 pidetyssä kahdeksannessa akateemikkokonferenssissa hän korosti myös: ”Tiedeakatemian uudistaminen ja kehittäminen on rikkoa suljettu valtio, jonka suunnitellut talousjärjestelmä on muodostunut ja tutkijoiden akatemian ja kansallisen kansan akatemian uudelleenrakentaminen Koko yhteiskunnan ja koko yhteiskunnan tieteet. ”” Kiinan tiedeakatemian kehityskyky on välttämätöntä todistaakseen Kiinan tiedeakatemian arvon. ”Herra Guang Zhaon strateginen ajatus totuuden ja kiitoksen etsimisestä huomautti tieteen suunnasta Kiinan tiedeakatemian myöhemmälle kehitykselle.

”Seitsemän tieteen pistettä” kulkee herra Guang Zhaon elämän kautta. Vuosien tieteellisen käytännön ja ideologisen tiivistyksen jälkeen siitä on tullut arvokas henkinen vauraus, joka ohjaa maamme tieteellistä kehitystä.

3

Perustutkimuksen edistäminen on Kiinan tiede- ja teknologiayhteisön historiallinen vastuu


1990 -luvun puolivälissä, kun maan talous ja yhteiskunta kehittyi nopeasti, energia, resurssit ja ekologinen ympäristö olivat yhä näkyvämpiä.Xiangshan Science -konferenssin 75. akateemisessa seminaarissa Guangzhao ehdotti: ”Voiko Kiinan nykyiset resurssit ja olosuhteet tukea Kiinan kehitystavoitteita? Kiinan väestön osuus on noin 22 prosenttia maailmasta;; energian osuus on 10 prosenttia maailmasta, ja ja sen osuus on 10 prosenttia maailmasta ja Hiilen pääkappaleena.(bruttokansantuote)Kun se saavuttaa 7000 dollaria, kiinalainen energia ei kestä.”


Resurssien puute, kansainvälisen kilpailun lisääntyminen, riippumattomat innovaatioominaisuudet, etenkin alkuperäisen innovaatioiden puutteen ja teollisuuskehitysmallin puuttuessa yksinkertaisesti tekniikan käyttöönottamiseen ja jäljitelmätekniikan seuraamiseen, siitä tulee strateginen sopeutuminen kotimaani taloudelliseen rakenteeseen ja parantaa Kiinan yleistä kansallista kilpailukykyä Kohokohdat.

Näiden suurten ongelmien edessä maani kehityksessä ei ole malleja, joista opitaan, eikä ulkoiset voimat voi luottaa.Guangzhao perustuu tieteellisen kehityslakien ja maailmantieteen eturintamaan, ja se on aina strategisen tiedemiehen näkökulmasta suoritettua tutkimusta ja ajattelua. Ehdotti joukko strategisia ideoita ja perustutkimuksen käyttäytymistä tehokkaita strategisia toimenpiteitä.

Hän uskoo, että ”nykyaikaistamisen toteuttamiseksi on käytettävä uusia kehitysideoita ja teknologisen innovaatioiden ja tietotalouden tärkeätä roolia on oltava”.Korosta tarvetta mobilisoida tutkijoiden aloite ja luovuus täysin, vahvistaa primitiivisen innovaatioiden kykyä ja tukea taloudellista ja sosiaalista kehitystä.Lisäksi herra Guang Zhao ehdotti myös strategista ajatusta ”kaksinkertaisen driven”, toisin sanoen perustutkimuksen perusteella, joka perustuu tutkijoiden uteliaisuuteen luonnonilmiöiden ja lakien tutkimisessa ja heidän korkean vastuuntuntonsa ja historiallisen tehtävänsä luottamuksessa maa ja ihmiset.Tämä ainutlaatuinen näkemys tarjoaa vankan teoreettisen perustan kansallisen strategian ja tieteellisen tutkimuksen toteuttamisen yhtenäisyydelle.

”973” -suunnitelma, koska kotimaani perustutkimuksen banneri on kasvanut paljon vaivaa herralle ..Konsulttiryhmän johtajana 13 vuoden aikana hän ehdotti sarjaa eteenpäin suuntautuvia ideoita, strategista sijaintia, tieteellistä arviointia, innovaatioketjun ylävirtaan ja loppupään yhdistelmää, kykyjen koulutuksen integrointia, resurssien jakamista ja ”973” -suunnitelman jne. Rakennustyylinen rakentaminen heillä kaikilla on syvä ja systemaattinen ajattelu, joka muodostaa perustutkimuksen ja kehitys ideologisen järjestelmän järjestelmän, jolla on kiinalaisia ​​ominaisuuksia.Voidaan sanoa, että ”973” -suunnitelma on yksi tärkeimmistä herra Guangzhaon tärkeimmistä tärkeimmistä tehtävistä hänen myöhempinä vuosina.Ilman häntä ei ollut loistavaa saavutusta, jonka ”973” -suunnitelma oli.Hänen viimeistä ponnisteluaan käytettiin myös ”973” -suunnitelmassa.Hän muistutti 15. marraskuuta 2011 asiantuntija -ryhmäkokousta.Kun kyse on kiinalaisen tiedeakatemian kohtaamista takaiskuista ja vaikeuksista, istuin hänen vieressään ja tunsin vilkkuvan ja jännityksen hänen silmissään, ja tajusin, että se ei ollut helppoa.Tunnen joskus syyllisyyttä. Ajattelin, että jos hän ei kutsu häntä ilmoittamaan sinä päivänä, ehkä hän ei olisi väsynyt.Siksi, kun hän siirtyi kädessään konsulttiryhmän johtajana, tunsin, että se ei ollut vain tärkeä työ, vaan myös raskas vastuu, että piti kiihkeän odotuksen.En uskalla olla puoli löysää.

Herra Guangzhao on aina pitänyt perustutkimusta ja kehitystä Kiinan tiede- ja teknologiayhteisön historiallisena vastuuna. Tiede- ja teknologiatyöntekijöiden perustutkimuksen kehittämisessä osallistuvat viimeisimmän tieteellisen ja teknologisen tietämyksen löytämiseen Kiinan kestävän kehityksen ja maailman kansakunnan metsän löytämiseen.

4

Akateeminen demokratia ja vapaus ovat ainoa tapa vaurauteen ja tieteeseen


Akateemisen demokratian ja vapauden pyrkimys on herra Guangzhaon jatkuvan hengen harjoittaminen.1970 -luvulla, vetypommi -periaatteen tutkimuksessa viitteenä, Zhou Guangzhao, Deng Jiaxian ja Yu Min ja muut herrat avattiin ”vapauttamiskokouksen” avaamiseksi ja pelasivat sitä. Kolme vanhaa ja neljä tiukuutta ”korostavat voimakkaasti, että kaikki ovat tasa -arvoisia totuuden edessä, puolustavat kollektiivista tutkimusta, jatkavat demokratiaa, aivoriihiä ja ehdottavat ehdotuksia.Tällaisessa vapaassa ja demokraattisessa akateemisessa ilmapiirissä vetypommin periaate eteni läpimurtoon.Ensimmäisestä atomipommista ensimmäiseen vetypommiin Yhdysvallat kesti 7 vuotta ja 4 kuukautta, Neuvostoliitto käytti 4 vuotta, Ranska käytti 8 vuotta ja 6 kuukautta, kun taas kotimaani käytti vain 2 vuotta ja 8 kuukautta.Vuonna 2005 herra Guang Zhao muistutti tätä kunniavuosia ja sanoi erityisesti: ”Akateeminen demokratia ja vapaa keskustelu ovat arvokkain henkinen vauraus; tieteellistä demokratiaa ei ole hengellistä harjoittamista, atomipommimme ja vetypommit eivät murhaa niin nopeasti ”, Erilaiset mielipiteet ovat tärkeitä tieteen kehittämisvoima.”Eri näkemykset heijastavat sekä tieteellisiä näkökulmia että akateemisia ajatuksia, mutta heijastavat myös akateemisia ajatuksia ja tieteellistä henkeä, ovat erittäin tärkeä osa tiedettä, ja niillä on erittäin tärkeä rooli tieteen kehittämisessä.Hän huomautti kerran: ”Akateemisen kritiikin tulisi olla normaalia, mutta kotimainen ei ole hyvä, etenkin kritiikkiviranomainen, josta on melkein tullut tyhjiö.”

Herra Guang Zhaolla on aina esimerkki akateemisesta vapaudesta, ja sadat koulut kilpailevat. Samanaikaisesti hän noudattaa hallinnollisia ei -interfaareja akateemisia akateemisia akateemisia tutkijoita, ja hallinnolliset palvelut on tehtävä hyvin tarjoamalla parempia olosuhteita parempaan akateemiseen kannalta kehitys ja esteiden poistaminen akateemiselle tutkimukselle.

Totuuden kertomiseksi ja totuuden kertomiseksi se on syvin vaikutelma, jonka aviomieheni on jättänyt.

5

Akateeminen suvaitsevaisuus on materialismin tieteellinen asenne


”Tutkijan ei tarvitse vain kiinnittää huomiota teoriaan, vaan myös kiinnittää huomiota kokeisiin; teoria ja kokeelliset tulokset ovat varmasti onnellisuuden arvoisia; teorian tai kokeiden puute voi kuitenkin aiheuttaa uusia läpimurtoja.”Tämä on kuuluisa sanonta, jonka herra Guang Zhao sanoi.

Häntä kritisoidaan terävästi kritisoidessaan vastauksena sokeaan harrastukseen maani tieteellisessä ja teknologisessa yhteisössä: ”Arviointijärjestelmän hätäpyrkimyksen välttämiseksi, miekan jauhamisen hengen edistämiseksi kymmenen vuoden ajan ja opastaa tutkijoita osallistumaan Työskentele pitkän aikavälin vaikutuksen ja merkittävän tieteellisen merkityksen kanssa. ”EssenceHän ehdotti, että primitiivisen innovaatiokyvyn ottaminen tärkeänä arvioinnin indikaattorina, jotta luovin ideoita voidaan tukea voimakkaasti.Ristitieteellisten tieteenalojen tutkimusta on välttämätöntä edistää, ja monitieteinen löytö ja innovaatio todennäköisesti tuottavat läpimurtoja.

Matkalla on turhautumista ja epäonnistumista, jotta saadaan suuri löytö. .Jos onnistut, sinun on rohkaistava, ja sinun on rohkaistava sitä.Tieteellisen etsinnän tiellä ei ole häviäjiä, vain vallitsevia, ja kaikki, jotka tutkivat eteenpäin, ovat sankari.Kiinassa on vielä pitkään ”opin käyttö”, ja tieteellinen tutkimus on halunnut seurata ja jäljitellä.Tältä osin herra Guang Zhao huomautti veressä: ”Itsevarmuuden puute ja innokas menestyksen saavuttamiseksi ovat yksi tärkeimmistä esteistä luovuuden rajoittamiselle. Hyvä oppimisessa ja korkeassa luottamuksessa on kykyjen tärkeä laatu.” Ei, maassani on liian paljon kipuoppeja.Meidän on käytettävä suvaitsevaisuutta tieteelliseen tutkimukseen.Tee virheitä ja rohkaise kokeiluja ja virheitä.Samanaikaisesti meidän on myös kuunneltava erilaisia ​​akateemisia näkemyksiä ja hyväksyttävä muiden kritiikki avoimella mielellä.Vain tällä tavoin tieteellinen syymme voi Usheria voimakkaampaan kehitykseen.

6

Nuorten kykyjen kasvu on kansallisen kehityksen tulevaisuus


Herra Guangzhao on erittäin tärkeä kykyjen, etenkin nuorten kykyjen viljelyn kannalta, ja rohkaisee nuoria edistymään.Herra Guang Zhao on toistuvasti korostanut, että innovaatioiden tulisi olla ihmisiä, jotka ovat suuntautuneet eri tilanteisiin, ja nuoret ovat maan ja uran toivoa. ” Maa, meidän on luotava suuri joukko modernia tekniikkaa ja humanistista tietoa ja luovia kykyjä ovat muodostaneet innovatiivisen tiimin, jolla on strateginen johtajuus, pitkän näkymän inspiraatio, yhteenkuuluvuus ja luovuus.

Nuorten kasvulle 1960 -luvulta lähtien hän opetti henkilökohtaisesti nuoria. Kotimaani ydinaseiden kehittämisen alussa kiinalaiset tutkijat olivat edelleen tuntemattomia perusteorioihin, kuten räjähtävä pommitusteoria ja shokki -aaltoteoria.Herra Guangzhao kertoi systemaattisesti nuorille ydinaseiden fysiikan tuntemuksesta teoreettisen fyysikon innokkuudessa, ja hän harjoitti hiukkasfysiikan perustutkimusta Neuvostoliiton aikana.Herra Guang Zhao käytti syvällistä tietoa ja kovaa työtä.

Tieteellinen moraali on tieteellisen hengen keskeinen merkitys

Guang Zhao ehdotti Kiinan tiedeakatemian dekaanina, että akateemikoista tulee aktiivinen promoottori ja kansallinen tiede- ja teknologiatyöntekijä tieteellisessä moraalissa.Tiede- ja teknologiaministeriön yhteisen toimiston työkokouksessa vuonna 1994 hän korosti, että akateemikkojen on oltava tieteellisen ja teknologisen yhteisön roolimalli noudattaa tiukkaa, vakavaa ja tiukkaa tieteellistä asennetta ja käytännön tosiasioita.Vuoden 1996 akateemikkokonferenssissa Guang Zhao ehdotti myös vakavasti: ”Petokset ja tekopyhä tuuli yhteiskunnassa ovat vaikuttaneet tieteellisiin ja teknologisiin piireihin. Viime vuosina projektin perustamisen, tulosten arvioinnin ja tittelin arvioinnin työssä i Jopa jätä huomiotta tieteelliset normit, älä puhu tieteellisestä moraalista, liioitele kerskaamista, väärentämistä ja usein tapahtumista … ”Herra Guang Zhaon vuoden vakava kritiikki järkytti edelleen hänen korvansa tänään, mikä on huomaavainen.Kiinan tiedeakatemian akateeminen osasto ja akateemikko ovat korkeimmat akateemiset instituutiot ja korkeimmat akateemiset tittelit tieteellisessä ja teknologisessa yhteisössä, joilla on ylevä auktoriteetti ja kunnia.Meidän on perittävä vanhempien tutkijoiden hienot perinteet, noudatettava totuutta, etsimään totuutta tosiasioista, tutkitaan tiukasti, huolellista, tiukasti kurinalaisuutta, epäitsekästä omistautumista ja punnitseva yhteiskunta todellisella tiedoilla ja ylevällä moraalilla ja edistettävä yhteiskunnan terveellistä kehitystä .

Ihmisillä on sivistynyt asiakirja, jonka se on jatkunut 6000 vuotta.Kuinka edistää ihmisten kestävää kehitystä 6000 vuoden ajan?Mitä voimme osallistua tulevaisuuteen?Tämä on syvä aihe, joka vaatii meitä vastaamaan yhdessä.Mutta uskon, että herra Zhaon hengen ja moraalin tutkiminen ja oppiminen voi antaa meille erittäin hyödyllistä inspiraatiota.

Tervehdys herra Guangzhaolle!